November 1984 startte Hans Borrel met de chocolaterie aan de Diezerpoortenplas. Sinds 1 januari 2014 is het bedrijf over genomen door Peter van der Molen. Laatstgenoemde is van origine patissier en heeft extra ervaring opgedaan bij Hans Borrel en de ‘Chocolate Academy’ van Callebaut.

Zijn teamleden Alienke Rosman (verkoop), Fred Spanhak en Nina de Vries (beiden chocolatier) zijn opgeleid tot patissier. Onze best verkopende bonbon van dit moment is zelfs bedacht door Alienke. Deze ‘Fleur’-bonbon bestaat uit ‘balsamico-caramel’ en een laag ganache van banaan. Sinds kort zijn Mayke en Finette aan ons verkoopteam toegevoegd.

Al ruim 35 jaar is Bonbonnerie Borrel een begrip in Zwolle en omstreken, en nog steeds worden alle bonbons en truffels ambachtelijk bereid.

Ter ondersteuning van het MVO-programma van het bedrijf streeft Growing Great Chocolate er naar om van cacaoteelt een duurzame inkomensbron voor West-Afrikaanse boeren te maken. Concreet werken zij aan de verbetering van de cacaobonen en van de inkomens van de 60 deelnemende coöperatieven, die meer dan 30.000 boeren verenigen.

Growing Great Chocolate is een uniek programma, omdat het centraal staat in het volledige Finest belgian Chocolate-gamma van Callebaut. Elk recept in dit gamma is gebaseerd op duurzaam geteelde cacao. Zo ondersteunen zij hun klanten (chocolatiers, banketbakkers en chef-koks) die willen beantwoorden aan de vraag van de consument naar garanties over de duurzaamheid en de oorsprong van hun producten. Growing Great Chocolate berust op een drievoudige aanpak om positieve aanpak teweeg te brengen, beginnende bij de bron: de kwaliteit van de cacaoboon.

Growing Great Chocolate is een uniek programma, omdat het centraal staat in het volledige Finest belgian Chocolate-gamma van Callebaut.

2016 Bonbonnerie Borrel - Concept & ontwerp: VORMSHOP - Technische realisatie: Onetoweb

2016 Bonbonnerie Borrel - Concept & ontwerp: VORMSHOP - Technische realisatie: Onetoweb