Zwolle aan de échte chocolade krijgen

Van het vullen van mortieren naar het vullen van bonbons. Na een indrukwekkende loopbaan bij defensie, richt Peter van der Molen zich nu volledig op de fijne verwenwinkel waarvan hij sinds 2014 trotse eigenaar is. Bonbonnerie Borrel; dé ambachtelijke chocolaterie in hartje Zwolle.

Peter was zes jaar oud – hij weet het nog goed – toen hij een banketbakker aan het werk zag. Het zaadje was geplant, en jong als hij was leek zijn bestemming bepaald. Hij volgde de benodigde opleidingen, trad in dienst bij diezelfde bakker en was later werkzaam bij bakkerij Ekkelenkamp in Zwartsluis. Totdat in 1990 de dienstplicht alles veranderde. Tot zijn eigen verassing bleek Peter op zijn plek bij defensie. Hij volgde de onderofficiersopleiding en gaf binnen de luchtmobiele brigade al snel leiding aan zestien koks.

Jongensdroom

Verschillende – steeds verantwoordelijker -  functies volgden elkaar op. Tijdens zijn 24-jarige loopbaan bij defensie mocht Peter uiteindelijk meebeslissen op managementniveau. Privétijd was schaars, en werd vooral besteed aan zijn grote hobby: wandelen. Al sinds zijn prille jeugd was Peter lid van wandelvereniging Wipstrikkwartier, om uit te groeien tot voorzitter van deze vereniging die inmiddels geldt als één van de grootste in Nederland. Vanuit de wandelwereld kwam hij in contact met Hans Borrel, die hem na het horen van zijn levensverhaal voorstelde om de bonbonnerie over te nemen. Peter greep zijn kans om met enige vertraging alsnog zijn jongensdroom te laten uitkomen. 

Klaar voor de toekomst

Nu zijn we ruim twee jaar verder, en staat Bonbonnerie Borrel (weer) sterk op de kaart. ‘De zaken gaan goed. We hebben onze openingstijden uitgebreid, en ons aanbod ook. Bonbons en truffels behouden de hoofdrol; daarnaast verkopen we bijzondere relatiegeschenken én leeft het idee om iets met bruidstaarten te gaan doen. In de toekomst sluit ik uitbreiding van de zaak niet uit.’ Hard werken zit in het bloed van deze in Zwolle geboren en getogen ondernemer. Zijn eigen zaak verder ontwikkelen en heel Zwolle aan de échte chocolade krijgen; dat is zijn grootste ambitie. Bij Bonbonnerie Borrel bent u van dinsdag tot en met zaterdag meer dan welkom om te komen proeven en ontdekken.

03.10.2016

Bonbonnerie Borrel aangesloten bij Vakgroep Chocolatiers

Dit jaar is er een vakgroep opgericht van gepassioneerde gespecialiseerde chocolatiers, waarin men met elkaar kennis wil delen en vergaren, door middel van open eerlijke informatie, opbouwende kritiek en met veel respect naar elkaar. De aangesloten bedrijven zijn Chocolaterie Hulshof in Eibergen, Bonbon Atelier A3 Hattem en Nijeveen, Chocolaterie & Patisserie Pure in Alkmaar, Dé Texelse Chocolaterie in Den Burg, Pure Cacao in Noordwijkerhout en Bonbonnerie Borrel in Zwolle.

01.04.2016

Boekhandel Westerhof afhaalpunt van onze ambachtelijke chocoladeletters

Boekhandel Westerhof aan het Maagjesbolwerk in het centrum en aan de Wade in het winkelcentrum van Stadshagen verkoopt sinds 1 november onze chocolade en was vanaf 14 november tevens afhaal- en verkooppunt van onze échte chocoladeletters! Niet alleen zijn wij heel erg blij met deze samenwerking, maar kan tevens een gemak zijn voor alle chocoladeliefhebbers! Een klein assortiment is dus te koop bij de boekhandel, maar ook via Bonbonnerie Borrel te bestellen en bij hen af te halen.

01.01.2017

2016 Bonbonnerie Borrel - Concept & ontwerp: VORMSHOP - Technische realisatie: Onetoweb

2016 Bonbonnerie Borrel - Concept & ontwerp: VORMSHOP - Technische realisatie: Onetoweb