Valentijn komt er aan!

 

14 februari is het Valentijn, en wat is nu leuker, lekkerder en verrassender om je geliefde te verrassen met chocolade! 

Een doos bonbons, een mooi gevuld chocoladehart of wellicht een bijzonder geschenk in overleg met onze chocolatiers! Kom gerust langs om de mogelijkheden te bespreken!

Zwolle aan de échte chocolade krijgen

Van het vullen van mortieren naar het vullen van bonbons. Na een indrukwekkende loopbaan bij defensie, richt Peter van der Molen zich nu volledig op de fijne verwenwinkel waarvan hij sinds 2014 trotse eigenaar is. Bonbonnerie Borrel; dé ambachtelijke chocolaterie in hartje Zwolle.

Peter was zes jaar oud – hij weet het nog goed – toen hij een banketbakker aan het werk zag. Het zaadje was geplant, en jong als hij was leek zijn bestemming bepaald. Hij volgde de benodigde opleidingen, trad in dienst bij diezelfde bakker en was later werkzaam bij bakkerij Ekkelenkamp in Zwartsluis. Totdat in 1990 de dienstplicht alles veranderde. Tot zijn eigen verassing bleek Peter op zijn plek bij defensie. Hij volgde de onderofficiersopleiding en gaf binnen de luchtmobiele brigade al snel leiding aan zestien koks.

Jongensdroom

Verschillende – steeds verantwoordelijker -  functies volgden elkaar op. Tijdens zijn 24-jarige loopbaan bij defensie mocht Peter uiteindelijk meebeslissen op managementniveau. Privétijd was schaars, en werd vooral besteed aan zijn grote hobby: wandelen. Al sinds zijn prille jeugd was Peter lid van wandelvereniging Wipstrikkwartier, om uit te groeien tot voorzitter van deze vereniging die inmiddels geldt als één van de grootste in Nederland. Vanuit de wandelwereld kwam hij in contact met Hans Borrel, die hem na het horen van zijn levensverhaal voorstelde om de bonbonnerie over te nemen. Peter greep zijn kans om met enige vertraging alsnog zijn jongensdroom te laten uitkomen. 

Klaar voor de toekomst

Nu zijn we ruim twee jaar verder, en staat Bonbonnerie Borrel (weer) sterk op de kaart. ‘De zaken gaan goed. We hebben onze openingstijden uitgebreid, en ons aanbod ook. Bonbons en truffels behouden de hoofdrol; daarnaast verkopen we bijzondere relatiegeschenken én leeft het idee om iets met bruidstaarten te gaan doen. In de toekomst sluit ik uitbreiding van de zaak niet uit.’ Hard werken zit in het bloed van deze in Zwolle geboren en getogen ondernemer. Zijn eigen zaak verder ontwikkelen en heel Zwolle aan de échte chocolade krijgen; dat is zijn grootste ambitie. Bij Bonbonnerie Borrel bent u van dinsdag tot en met zaterdag meer dan welkom om te komen proeven en ontdekken.

03.10.2016

2016 Bonbonnerie Borrel - Concept & ontwerp: VORMSHOP - Technische realisatie: Onetoweb

2016 Bonbonnerie Borrel - Concept & ontwerp: VORMSHOP - Technische realisatie: Onetoweb